Over Do


Welkom bij Do’s Kookstudio! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Do en zolang ik mij kan herinneren, ben ik al dol op lekker eten. Het zit waarschijnlijk ook wel in mijn genen, want mijn opa was vroeger kok en mijn moeder is een enthousiaste thuiskok.

Koken met weinig en kookprogramma-fan

Ik kan mij goed herinneren dat het vroeger al mijn moeders specialiteit was om met maar weinig ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Iets wat ik bewonder en zelf ook graag doe. Met een paar ingrediënten iets lekkers klaarmaken, restjes omtoveren tot een heerlijke maaltijd, daar word ik heel blij van. Van jongs af aan ben ik ook groot fan van kookprogramma’s, ik heb flink wat Masterchef-marathons gehouden. Later merkte ik dat ik het ook heel leuk vond om over eten te schrijven en dit te delen.

Francesca Kookt

Het is dan ook niet gek dat ik er tijdens mijn hbo-studie Media, Informatie en Communicatie voor koos om af te studeren bij één van de grootste foodblogs van Nederland: Francesca Kookt. Na mijn studie bleef ik nog een aantal jaar bij Francesca werken. Onze recepten bereikten maandelijks zo’n 300.000 bezoekers. De recepten liepen uiteen van supermakkelijke gerechten voor iedere dag tot verrukkelijke taarten. Ik heb bij Francesca geleerd dat balans key is. Je hoeft niet altijd gezond te eten om gezond te zijn, het gaat om de balans vinden en weten wat je eet.

Gezelligheid, spelletjes en katten

Wat ik nog meer zo leuk vind aan lekker eten, is dat je het vaak samen doet. En ik ben gek op gezelligheid met familie en vrienden. Naast samen koken en eten, ben ik een (bord)spelletjesfan. Ik heb geen kinderen, maar beschouw mijn twee katten eigenlijk net zo goed als mijn kinderen. Jep, kattenvrouwtje dus! Naast dat ik heel erg van koken en eten hou, regel ik graag dingen. Ik zorg er met liefde voor dat er aan alle details gedacht wordt. Want die maken het verschil!

Kookworkshops in thema’s

In de kookworkshops die ik geef, komen alle onderdelen die ik belangrijk vind samen: koken, samen eten en leren. De workshops zijn onderverdeeld in verschillende thema’s zodat je kunt kiezen waar jij graag meer over wilt leren. Welke workshop je ook volgt, je gaat sowieso met een flinke portie inspiratie naar huis. En we maken er natuurlijk een gezellige middag/avond van met genoeg lekker eten. Tijdens alle workshops staat het gebruik van producten uit het seizoen centraal. Alle producten zijn van biologische afkomst. Tijdens de workshops maken we grotendeels vegetarische of plantaardige gerechten.

Catering

Naast de workshops ben ik ook in te huren voor cateringklussen. Ik denk supergraag mee en maak jouw (thema)feestje, (bedrijfs)borrel, babyshower, high tea of welke gelegenheid dan ook tot een succes. Lees hier meer over catering.

Taart

Ik ben zowel dol op koken als bakken en daarom kun je bij mij ook custom made taarten bestellen. Ook hier denk ik graag mee over de ultieme taart voor jou! Bekijk hier de opties voor het bestellen van taarten.

Do's Kookstudio Kookworkshops Haarlem

Contact

Stuur mij een bericht met jouw (aan)vraag en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie!