Mommy's to be


Als je zwanger bent, gebeurt en van alles in je lichaam. Waarom verandert je smaak? En hoe zit het eigenlijk met de smaakontwikkeling van je baby? En hoe ga je ervoor zorgen dat er straks nog steeds een voedzame maaltijd op tafel komt te staan als de kleine er is? Al deze vragen, en meer, worden beantwoord in deze superleuke kookworkshop!

Eetgedrag en eetlust tijdens je zwangerschap

Een spannende tijd is aangebroken, jij wordt (misschien wel voor de eerste keer) moeder. Onwijs bijzonder! Er groeit een klein mensje in jouw buik wat jouw leven ongetwijfeld op zijn kop gaat zetten. Dat begint al tijdens de zwangerschap, je lichaam verandert en ook je eetgedrag en eetlust verandert.

Smaakontwikkeling begint in de buik

Wat gebeurt er eigenlijk precies in je lichaam en waarom? Waarom mag je zoveel dingen niet eten? Allemaal vragen die je kunt hebben als jij in verwachting bent. In de mommy’s to be workshop gaan we deze vragen allemaal beantwoorden. Zodat jij snapt waarom jouw lichaam deze signalen geeft en wat jouw baby nodig heeft tijdens de zwangerschap. Wist jij bijvoorbeeld dat de smaakontwikkeling van een baby al in de buik begint?

Zo kom je aan voldoende voedingsstoffen voor jou en je baby

We beginnen de workshop met zwangerproofhapjes, een drankje en een interactieve uitleg over je zwangerschap in combinatie met voeding. Je krijgt nuttige informatie over het hoe, wat en waarom van de veranderingen van jouw lichaam. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, terwijl je eigenlijk geen hap door je keel krijgt? En wat zijn de fases waar de baby allemaal doorheen gaat of het gebied van voeding. Dit en nog veel meer komt aan bod.

Voedzaam en lekker eten als je net een baby hebt gekregen

Nu je meer weet over alle fases tijdens je zwangerschap, is de vraag: hoe ga je het straks aanpakken als de baby net geboren is? Want reken maar dat je dan je handen, letterlijk, vol gaat hebben. Een voedzame en lekkere maaltijd voor jezelf op tafel zetten, gaat dan niet meer zo makkelijk als voorheen. En dat terwijl het natuurlijk wel superbelangrijk is om in deze periode juist ook goed voor jezelf te zorgen, en zo indirect ook weer voor je kindje. In de workshop gaan we hier uitgebreid op in en krijg je veel tips om ervoor te zorgen dat je voorbereid en vol vertrouwen deze periode ingaat. Van hoe je het aan kunt pakken met boodschappen doen, tot het bereiden van de maaltijden zelf. Alle onderdelen van het proces komen aan bod.

Aan de slag

En dan gaan we zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag. Zodat je ook écht weet hoe het straks moet. De workshop sluiten we af met het gezamenlijk proeven van de gerechten die we gemaakt hebben. Neem vooral wat bakjes mee, want alles wat overblijft kan alvast in de vriezer. Daar ga je later nog erg blij mee zijn!

Flinke portie inspiratie

Na deze kookworkshop ga je met een hoop inspiratie, info, meer zelfvertrouwen en een voldaan gevoel de deur uit. En ben je helemaal klaar om tijdens en na de zwangerschap goed voor jezelf en je kindje te zorgen.

Do's Kookstudio Haarlem

De inhoud van deze kookworkshop:

  • Start met hapje en drankje
  • Interactieve introductie met uitleg over het thema
  • Onder begeleiding aan de slag met het bereiden van de gerechten
  • Een uitgebreid shared diner of lunch met alle gerechten die we gemaakt hebben
  • Onbeperkt thee, koffie en water met fruit
  • Online e-book met alle (extra) tips passend bij het thema en de recepten

De gerechten die we maken tijdens de workshop zijn geheel vegetarisch. We werken met biologische producten en seizoensproducten.

De aanschuifkookworkshops worden op dit moment in Lisse gegeven. Wil je een privekookworkshop boeken en heb je een andere locatie in gedachte? Dat is zeker mogelijk!

Kookthema's

De kookworkshops van Do’s Kookstudio worden allemaal in thema’s gegeven. Zo zit er altijd wel een thema voor jou tussen en kun je ook telkens weer een ander thema uitproberen! De beschikbare thema's op dit moment:

Je bent druk, druk, druk en dus lukt het niet altijd om een lekkere én voedzame maaltijd op tafel te zetten. Uren in de keuken staan gaat jou niet lukken. Goed nieuws: dat hoeft ook niet! Tijdens de workshop ‘no stress in de keuken’ ga ik jou tips en tricks geven hoe jij voortaan met gemak  heerlijke maaltijden op tafel kunt zetten. En dat begint al bij slim boodschappen doen.

Do's Kookstudio Haarlem
Lees verder

Wil jij graag gerechten met superveel smaak maken, die tegelijkertijd ook voedzaam zijn? Dan is deze workshop wat voor jou! We nemen namelijk afscheid van de, vaak ongezonde, pakjes en zakjes en gaan aan de slag met kruiden en specerijen. Ga er maar vanuit dat er een wereld voor je opengaat als je merkt hoeveel smaak je met deze natuurlijke producten aan gerechten kunt geven.

Do's Kookstudio Haarlem
Lees verder

Als je zwanger bent, gebeurt en van alles in je lichaam. Waarom verandert je smaak? En hoe zit het eigenlijk met de smaakontwikkeling van je baby? En hoe ga je ervoor zorgen dat er straks nog steeds een voedzame maaltijd op tafel komt te staan als de kleine er is? Al deze vragen, en meer, worden beantwoord in deze superleuke workshop!

Lees verder

In deze unieke kookworkshop neem ik je samen met Ayurvedisch therapeut Madelon Tiemens graag mee in de wereld van Ayurveda. Ayurveda is een genees- en levenswijze die al duizenden jaren bestaat. Ayurveda biedt kennis en tools over hoe je gezond en gelukkig kunt leven in balans met de natuur in en om jou heen. Klinkt dat wat vaag? Kan ik begrijpen. Maar dat is het zeker niet! In de kookworkshop gaan we je op een hele leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met Ayurveda.

Do's Kookstudio Haarlem

Is nog een verrassing! Er komen regelmatig nieuwe thema’s bij, hou de website of social media in de gaten voor de nieuwste thema’s.

Reviews


Contact

Stuur mij een bericht met jouw (aan)vraag en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie!