Ayurveda special


In deze unieke kookworkshop neem ik je samen met Ayurvedisch therapeut in opleiding Madelon Tiemens graag mee in de wereld van Ayurveda. Ayurveda is een genees- en levenswijze die al duizenden jaren bestaat. Ayurveda biedt kennis en tools over hoe je gezond en gelukkig kunt leven in balans met de natuur in en om jou heen. Klinkt dat wat vaag? Kan ik begrijpen. Maar dat is het zeker niet! In de kookworkshop gaan we je op een hele leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met Ayurveda.

Wat je gaat leren en ervaren

 • Interactieve introductie in de basics van Ayurveda en de drie dosha’s / types
 • Hoe versterk je jouw ‘agni’ oftewel jouw spijsverteringsvuur, wat in Ayurveda hét fundament vormt voor goede gezondheid.
 • Hoe bouw je een gebalanceerde maaltijd volgens Ayurveda, met vier vaste componenten waar je eindeloos mee kunt variëren.
 • Op een makkelijke manier dagelijks vers, onbewerkt, lokaal en met de seizoenen koken.

Ayurvedische kookworkshop

Ayurveda heeft een holistische kijk op gezondheid en gaat er vanuit dat alles invloed op elkaar heeft. Dus wat jij eet heeft invloed op hoe jij je lichamelijk voelt, maar óók geestelijk. Door te focussen op gebalanceerde maaltijden met alle smaken die jou geestelijk voldoening geven, maar ook kruiden die je vertering versterken, kun jij balans creëren.

Leer ayurvedisch koken

Maar bovenal is Ayurveda heel erg leuk! De kijk op voeding, het opbouwen van maaltijden, de smaken, het is een fantastische manier om te koken en voor jezelf te zorgen. Wij nemen je heel graag mee in deze speciale kookworkshop waarin je zowel veel nuttige informatie ontvangt als zelf aan de slag gaat in de keuken. Van Ayurvedische pizza, tot aan sushi en zelfs burgers (ja, echt!). Als je eenmaal geproefd hebt van de Ayurvedische keuken, dan wil je het liefst niets anders meer.

De inhoud van deze kookworkshop:

 • Start met een bijpassend drankje
 • Interactieve introductie met uitleg over het thema
 • Onbeperkt thee en water
 • Onder begeleiding aan de slag met het bereiden van de gerechten
 • Een uitgebreid shared lunch met de gerechten die tijdens de workshop gemaakt zijn
 • Inclusief goodiebag met Ayurveda essentials
 • Na afloop ontvangst van alle gemaakte recepten in een online e-book met (extra) tips passend bij het thema

Handig om te weten:

 • Vooraf aan de kookworkshop kun jij online een test invullen zodat jij specifiek weet wat jouw Ayurvedische dosha type (ook wel constitutie genoemd) is op dit moment. Zo kun je nog meer uit de kookworkshop halen en extra persoonlijk maken.
 • De gerechten die we maken tijdens de workshop zijn geheel vegetarisch. We werken met biologische producten en seizoensproducten.

De aanschuifkookworkshops worden op dit moment in Lisse gegeven. Wil je een privekookworkshop boeken en heb je een andere locatie in gedachte? Dat is zeker mogelijk!

Kookthema's

De kookworkshops van Do’s Kookstudio worden allemaal in thema’s gegeven. Zo zit er altijd wel een thema voor jou tussen en kun je ook telkens weer een ander thema uitproberen! De beschikbare thema's op dit moment:

Je bent druk, druk, druk en dus lukt het niet altijd om een lekkere én voedzame maaltijd op tafel te zetten. Uren in de keuken staan gaat jou niet lukken. Goed nieuws: dat hoeft ook niet! Tijdens de workshop ‘no stress in de keuken’ ga ik jou tips en tricks geven hoe jij voortaan met gemak  heerlijke maaltijden op tafel kunt zetten. En dat begint al bij slim boodschappen doen.

Do's Kookstudio Haarlem
Lees verder

Wil jij graag gerechten met superveel smaak maken, die tegelijkertijd ook voedzaam zijn? Dan is deze workshop wat voor jou! We nemen namelijk afscheid van de, vaak ongezonde, pakjes en zakjes en gaan aan de slag met kruiden en specerijen. Ga er maar vanuit dat er een wereld voor je opengaat als je merkt hoeveel smaak je met deze natuurlijke producten aan gerechten kunt geven.

Do's Kookstudio Haarlem
Lees verder

Als je zwanger bent, gebeurt en van alles in je lichaam. Waarom verandert je smaak? En hoe zit het eigenlijk met de smaakontwikkeling van je baby? En hoe ga je ervoor zorgen dat er straks nog steeds een voedzame maaltijd op tafel komt te staan als de kleine er is? Al deze vragen, en meer, worden beantwoord in deze superleuke workshop!

Lees verder

In deze unieke kookworkshop neem ik je samen met Ayurvedisch therapeut Madelon Tiemens graag mee in de wereld van Ayurveda. Ayurveda is een genees- en levenswijze die al duizenden jaren bestaat. Ayurveda biedt kennis en tools over hoe je gezond en gelukkig kunt leven in balans met de natuur in en om jou heen. Klinkt dat wat vaag? Kan ik begrijpen. Maar dat is het zeker niet! In de kookworkshop gaan we je op een hele leuke en toegankelijke manier kennis laten maken met Ayurveda.

Do's Kookstudio Haarlem

Is nog een verrassing! Er komen regelmatig nieuwe thema’s bij, hou de website of social media in de gaten voor de nieuwste thema’s.

Reviews


Contact

Stuur mij een bericht met jouw (aan)vraag en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie!